sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Ukraina kertoi sunnuntaina tänään 8.5.2022 arvion sodan vaatimista lapsiuhreista. Ukrainan mukaan helmikuun lopun jälkeen maassa on kuollut sodan vuoksi ainakin 225 lasta, mutta luku on valtion mukaan todennäköisesti korkeampi

Borodianka, #Kyiv Region 8.5.2022 Russian warcrimes

Ukraina kertoi sunnuntaina tänään 8.5.2022 arvion sodan vaatimista lapsiuhreista. Ukrainan mukaan helmikuun lopun jälkeen maassa on kuollut sodan vuoksi ainakin 225 lasta, mutta luku on valtion mukaan todennäköisesti korkeampi. Lukua ei ole voitu riippumattomasti vahvistaa, mutta YK:n arviot lapsiuhreista ovat niin ikään kahden sadan tuntumassa. Presidentti Volodymyr Zelenskyi toteaakin juhlapäivän videopuheessaan, että "ei enää koskaan" menetti merkityksensä 24. helmikuuta ja Ukraina on siitä kivuliaan tietoinen. "Me kuulimme vain: uudestaan!" presidentti sanoo painokkaasti puheessaan.

"Pahalla on aina vain yksi kohtalo: loppu", Zelenskyi kuitenkin muistuttaa.

Puheessaan Zelenskyi muistuttaa ukrainalaisia myös siitä, kuinka he olivat mukana kukistamassa natseja toisessa maailmansodassa ja kuinka ukraina "kukistaa natsit myös tällä kertaa".

Ryssän tavoittelemat Ukrainan kaasu- ja öljykentät

– Kahdessa vuodessa natsit tappoivat 10 000 siviiliä. Kahdessa kuukaudessa Venäjä on tappanut 20 000 siviiliä, Zelenskyi sanoo.
--------------------------

#Russia stole about 400,000 tons of grain from 4 occupied #Ukrainian regions-#Kherson, #Zaporizhzhia, #Donets, #Luhansk. This amounts a third of all reserves in the regions. 🇷🇺behaves like Stalin's USSR when Soviets confiscated 🇺🇦 grain which led to #Holodomor-genocide in Ukraine

------------
Seppo Lehto maallikkosiunaaja Herran siunausta Sinimusta Liikkeelle 1.5.2022 LaukontorillaSeppo Lehto historioitsija Tampere Pirkanmaa: Ryssälle luu kurkkuun kansakunnalliset yhteiset tavoitteeemme:

-----

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti